driehoek_geel_lb
Adviesbureau van Dam
foto voor site 3

Welkom

Leuk dat u ons bezoekt. Wij hopen dat u op deze site kunt vinden wat u zoekt. Mocht dat niet zo zijn, aarzel dan niet en neem contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken of wij het gewenste antwoord of de beste oplossing voor u hebben.

Adviesbureau Van Dam is door Loet van Dam in 1989 opgericht als eenmanskantoor. In de afgelopen 30 jaar is het kantoor gestaag gegroeid tot een organisatie met 7 medewerkers. Een mooie omvang om het persoonlijke contact met de klanten te waarborgen. Sinds december 2000 is Erik van Dam werkzaam voor het kantoor, eerst als medewerker en vanaf 2008 als mede-eigenaar.

We zijn trots op het feit dat we in die ruim 30 jaar een vaste waarde zijn geworden voor veel ondernemers in Moergestel én in de regio.

Ondernemers zijn de mensen die de wereld draaiende houden. Door te maken, te ontwikkelen en te inspireren, brengen zij onze economie in beweging en creëren ze inkomens voor hun medewerkers en henzelf. Ondernemers zijn niet bang om beslissingen te nemen en iedere ondernemer maakt en verlegt zijn eigen pad. Vaak bewust en wel overwogen, maar soms ook (nood)gedwongen en impulsief als de situatie daarom vraagt.

Wij zijn betrouwbaar en betrokken

Wij vinden dat advies alleen goed kan zijn als het onafhankelijk, onpartijdig, deskundig én persoonlijk is. Daarom werken wij met vaste relatiebeheerders en adviseurs. Zodat u als ondernemer een vast aanspreekpunt heeft. Zo verliezen wij de situatie en u niet uit het oog. Wij spreken graag dezelfde taal.
Dat wil zeggen: begrijpbare taal voor u, want alleen dan wordt u goed geholpen.
En we zijn altijd eerlijk, ook op de momenten dat het nieuws niet zo prettig is.

Wij werken verantwoord

Wij gaan uit van onze eigen kracht, maar kunnen wij uw vraag niet met 100% zekerheid beantwoorden, dan doen we ook niet alsof. Samen met ons netwerk van specialisten vinden we altijd een oplossing. Wij zijn integer en betrouwbaar: We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.

Wij werken voor én aan uw succes

Onze focus ligt op toegevoegde waarde, in alles wat we doen. Samen bepalen we de routekaart en werken we doelgericht naar een succesvolle toekomst van uw onderneming. Wij weten dat uw tijd kostbaar is. Daarom werken we online en offline met u samen om u te ontzorgen. Daar staan wij voor.

Wij geven nooit op

Ondernemen betekent kansen zien en nemen, maar ook risico’s nemen. Met vallen en opstaan groeien de echte ondernemers. Wij geloven dat met een positieve instelling en met de juiste drive, bijna alles mogelijk is. Geen berg te hoog en geen zee te diep.

Samen en niet alleen

Niemand kan het alleen, daarom zijn onze medewerkers voor ons van net zo’n groot belang als onze klanten, want het één kan niet zonder het ander. Een goede samenwerking komt van minimaal twee kanten. De samenwerking tussen u als klant met onze medewerkers en onze adviseurs is een echte synergie.

foto voor site 8

Wie zijn wij We staan te springen om voor u aan het werk te gaan!

Wie zijn wij

Erik
Erik van Dam
Adviseur
loet
Loet van Dam
Adviseur
Jacques
Jacques
Relatiebeheer
Wil
Wil
Relatiebeheer
Janneke
Janneke
Relatiebeheer
Wendy
Wendy
Relatiebeheer
Ruud
Ruud
Relatiebeheer
foto voor site 7

Aanbod

Administratie
Veel ondernemers zijn voornamelijk bezig met het runnen van hun onderneming en terecht, want daar moet de winst worden behaald. Maar u bent ook verplicht om een juiste en volledige administratie bij te houden. U kunt ervoor kiezen om de administratie geheel en/of gedeeltelijk uit te besteden. Wij kunnen en willen u daar graag bij helpen, zodat u kunt doen wat u het liefst doet: ondernemen. Wij kunnen, desgewenst, uw volledige administratie uit handen nemen en de benodigde aangiftes verzorgen.
Wij helpen u met het boeken van uw succes!

Controleren van de administratie
Wat we de laatste jaren steeds meer zien is dat ondernemers zelf ook gaan boekhouden en ook daar kunnen wij u mee helpen. Logisch dat steeds meer ondernemers kiezen om zelf te gaan boeken, want door de verregaande automatisering (met name door scan- en herkenoplossingen en dashboards) wordt het u steeds gemakkelijker gemaakt om zelf de administratie bij te houden. Wij laten het verwerken zoveel mogelijk aan u over, maar kijken regelmatig mee of het allemaal goed gaat en voorzien u tussentijds van zowel gevraagd als ongevraagd advies om uw administratie nog beter in te richten.

Loonadministratie
Als u personeel in dienst heeft dan is het belangrijk om een goede loonadministratie te hebben. Wij begrijpen dat de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de loonstrook van groot belang is en dat u daar, als ondernemer, niet over wilt twijfelen. Wij kunnen u die zorg volledig uit handen nemen. Wij verzorgen de volledige salarisadministratie, inclusief de jaaropgaven voor u en uw medewerkers en de bijbehorende meldingen naar pensioenfondsen en andere instanties. Voor vragen over loonkosten, CAO’s en sociale wet- en regelgeving kunt u ook bij ons terecht. De loonstroken verzenden wij per e-mail of in een persoonlijke portal. Daarbij worden de privacy-vereisten vanzelfsprekend nageleefd.

Fiscaal advies
De meest gestelde vraag is toch wel: “Kan ik niet minder belasting betalen?”
Een goed fiscaal advies verdient zichzelf vaak terug. Wij kunnen u hiermee helpen, maar ook met ander advies kunnen wij u bijstaan (financieel, bedrijfsmatig, schenken, estate-planning).
De Wet- en Regelgeving verandert continue en daardoor is een advies nooit statisch, vandaar dat wij dynamisch adviseren.

Bedrijfseconomisch advies
Als ondernemer sta je soms alleen of met meerderen aan het roer. Dan kan het toch handig en zinvol zijn om met iemand te sparren over financieel strategische keuzes. Is die beoogde fusie haalbaar? Moet er wel of niet geïnvesteerd worden? Welke rechtsvorm past het beste bij uw onderneming? Gaan we exporteren, of kunnen we daar beter nog even mee wachten? Wij denken graag met u mee en geven bijbehorend advies.

foto voor site 9

Vacatures

 

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een:

ERVAREN ASSISTENT ACCOUNTANT

Wat zoeken wij?
Een ervaren assistent accountant, liefst fulltime, maar parttime kan ook. We bespreken graag je voorkeuren tijdens een persoonlijk gesprek.

Waar ga je werken?
Ons kantoor is gevestigd in Moergestel, maar je werkt ook op locatie bij klanten die zijn gevestigd door heel Brabant.

Taakomschrijving:

 • Het opstellen en controleren van (tussentijdse) cijfers, waarbij er regelmatig contact is met de klant;
 • Het samenstellen van jaarrekeningen;
 • Na een gedegen inwerkperiode ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten;
 • Het zelfstandig of onder begeleiding van een ervaren collega bespreken van de jaarrekening met de klant;
 • Het voor bedrijven verrichten van fiscale aangiftes, onder andere inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en omzetbelasting;
 • Adequaat reageren (signalering intern) op bedrijfsmatige ontwikkelingen bij de klant en kunnen uitleggen wat dit voor hem/haar betekent;
 • Het bijhouden van je kennis en de actualiteiten omtrent je vakgebied.

 Je bent:

 • een teamplayer, die ook zelfstandig kan werken;
 • communicatief sterk richting zowel klanten als collega’s;
 • bereid om zowel op kantoor als op locatie bij klanten te werken;
 • pro-actief met advies naar de klant en betrokken bij onze organisatie en de klanten.


Wat kun je van ons verwachten?

 • Een zelfstandige functie;
 • Een salaris wat past bij de functie en bij je ervaring;
 • Een fijne en gezellige werkomgeving met collega’s;
 • Een flexibele werkgever.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Je sollicitatie kun je per email sturen aan:

info@adviesbureauvandam.nl

t.a.v. Erik van Dam